Időmérés

Ez a rendszer indulónként egy chip és jópár érzékelőpont segítségével teljes pontossággal követi szinte minden lépésedet és ezredmásodperc pontossággal adminisztrálja az időpontokat, mikor haladtál át egy adott ponton.
A starthelyen áthaladásoddal indítod a mérést, a rendszer rögzíti a különböző mérőpontokon az áthaladásod és természetesen a célba érkezésed pillanatát is hajszálpontosan látja. A versenyzők adatait feldolgozva megállapítja a sorrendet és így minden résztvevő pontos időeredményei kerülnek összevetésre.
A chipeknek két fajtája van az egyik a csuklóra, vagy bokára rögzíthető, a másik a rajtszámra ragasztható.
Mindkettő ugyanolyan megbízható és pontos a jeladást tekintve.


Az érzékelő pontok egy szőnyegben vannak elrejtve, amin a futó áthaladva aktiválja a pontos idejét.
A startnál, a részidőt mérő pontokon és a célban is egy csippanó hang jelzi mikor áthalad rajt aki viseli a chip-et, így saját füleddel hallhatod, hogy működik a rendszer.

Így, hogy most már profi időmérő rendszer gondoskodik a mérésről, nem kell aggódni egyetlen versenyzőnek és nekünk szervezőknek sem, hogy nem lesz pontosan mérve és rögzítve a futóidő mindenkinél.

A verseny előtt egy tesztre is lehetőséged van, hogy le tudd ellenőrizni, a számodra kiadott chip az a te rajtszámodhoz, nevedhez és az általad választott futótávhoz lett beregisztrálva.
Ez fontos, hogy ellenőrizd, hisz ha a rendszer nem is, de az ember tévedhet!

A verseny végeztével már nincs más dolgod, mint leadni a chipped, hogy legközelebb is használni tudjuk és pontos futóidőt tudjunk biztosítani minden versenyzőnek.
Így az első fontos dolgot ki is pipálhattuk, hogy maximálisan profi versenyt szervezhessünk számodra.

Az időmérésről az alábbi linken kaphatsz bővebb tájékoztatást.

További részletek.